ЄС планує закупити українським біженцям вакцини

Європейський Союз планує закуповувати та розповсюджувати вакцини проти кору, поліомієліту, туберкульозу та COVID-19 для імунізації невакцинованих українських біженців

Про це пише Reuters. З такою заявою виступила комісар ЄС з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес.

«Охоплення вакцинацією в Україні було дуже низьким для захворювань, які можна запобігти вакцинацією, особливо для дітей, таких як туберкульоз, поліомієліт, кір, а також від COVID-19», – сказала Кіріакідес.

Європейська комісія працює над тим, щоб закупити вакцини для імунізації біженців проти цих хвороб.

У 2020 році 82% українських дітей були щеплені проти кору і близько 93% населення були щеплені проти туберкульозу. Останні дані щодо щеплень від поліомієліту показують, що 84% дітей були щеплені, але в деяких регіонах ця частка впала до 60%.

Також можливі спалахи COVID-19 через низький рівень вакцинації українців та тісні умови, в яких вони подорожують до ЄС.

За даними ВООЗ, менше 35% українців повністю вакциновані проти COVID-19, що вдвічі менше, ніж у середньому по ЄС.

Європейський Союз створив механізм для полегшення передачі хворих українських біженців до лікарень по всій Європі, щоб запобігти перевантаженню медичних закладів у сусідніх країнах.

Наразі немає планів вимагати підтвердження вакцинації від COVID-19 у біженців, але розглядають кампанії з підвищення обізнаності щодо необхідності та наявності вакцин, повідомили представники ЄС.

Кіріакідес додала, що країни ЄС наразі мають достатньо запасних доз для вакцинації українських біженців проти COVID-19.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>