Росія допускає низку тактичних повторюваних помилок, — The Atlantic

ЗСУ зупинили росіян

Такий прогноз у своїй статті для видання The Atlantic робить професор Школи передових міжнародних досліджень Університету Джона Хопкінса Еліот А. Коен, передає «Еспресо.Захід».

Стаття має назву «Чому Захід не може визнати, що Україна перемагає?». У ній автор відзначає мотивацію і тактичну вправність українських військових.

«Українці об’єднали легку піхоту з протитанковою зброєю, безпілотниками та артилерійським вогнем, щоб неодноразово перемогти набагато більші російські військові формування. Українці не просто захищають свої опорні пункти в міських районах, а маневрують з них і між ними, дотримуючись твердження Клавзевіца, що найкращий захист – це щит від добре спрямованих ударів», – пише Коен.

Натомість проблемою росіян автор називає слабкість і корумпованість сержантського складу, проблеми в логістиці та техобслуговуванні, а також повторювані тактичні помилки, які на відео бачать навіть аматори.

«Транспортні засоби, що скупчуються на дорогах, відсутність піхоти, що прикриває фланги, немає чітко скоординованого артилерійського вогню, підтримки зверху з вертольотів, панічна реакція на засідки, співвідношення 1:1 знищених транспортних засобів до захоплених/покинутих – це все ознаки армії, яка не бажає воювати», йдеться в статті.

Коена також вражають втрати росіян. Він називає цифри – від 7 до 14 тисяч загиблих солдатів, ще майже 30 тисяч – поранені, взяті в полон або зникли безвісти.

«Відсутність російського прогресу на лінії фронту – це лише половина картини. Карти, які показують великі червоні краплі, відображають не те, що контролюють росіяни, а райони, через які вони пройшли. Провал майже всіх десантних ударів Росії, її нездатність знищити українські ВПС і систему протиповітряної оборони, а також багатотижневий параліч 40-мильної колони постачання на північ від Києва – от докази, що Україна виграє в цій війні», – зазначає Коен.

Він наголошує – із резервами в Путіна вже виникла проблема. До війни вже залучили більша частина сил, російські резервісти демонструють низький рівень підготовки, ймовірно таки доведеться широко залучати солдат строкової служби. Також росіяни можуть отримати підмогу сирійців і білорусів.

«Якщо українці продовжуватимуть перемагати, ми побачимо помітніші розвали російських підрозділів і, можливо, масові капітуляції та дезертирства. На жаль, російські військові також інтенсивніше займатимуться тим, що їм добре вдається – бомбардування міст і вбивства мирних жителів

Та якщо росіяни зрівняють місто і вб’ють його мирних жителів, вони навряд чи знищать його захисників, які все одно діятимуть надзвичайно ефективно з-під уламків, щоби помститися загарбникам. Робитимуть те, що росіяни робили у своїх містах з німцями 80 років тому», – наголосив професор.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>