Росії заборонили будь-які операції із золотом

Угоди з золотом із резервів РФ підпадають під санкції, раніше затверджені стосовно російського Центробанку, Мінфіну та Фонду національного добробуту.

Відповідне роз’яснення опублікувало у четвер OFAC (Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США), — інформує «Еспресо.Захід«.

Будь-яка угода, в яку залучено золото, що має стосунок до Центрального банку РФ, покривається чинними санкціями», — зазначено в повідомленні підрозділу американського Мінфіну, який відповідає за правозастосування в галузі санкційних режимів.

Резиденти США (OFAC називає, наприклад, дилерів ринку золота, індивідуальних трейдерів, переробників, фінансові інституції) не мають права здійснювати угоди з золотом, до яких залучені особи з санкційного списку, йдеться в новому пункті списку запитань і відповідей, опублікованому в четвер. Заборона поширюється на угоди з ЦБ РФ, Мінфіном і ФНД, наголошується в документі.

Особи, які підпали під антиросійські санкції, вживають різних заходів для того, щоб уникнути їхнього впливу, тому резиденти США, зокрема учасники ринку золота, мають проявляти пильність, здійснюючи операції, пише OFAC.