«Російська ракета – це плювок Путіна в обличчя генсеку ООН та президенту Ердогану», — речник МЗС Ніколенко

На фото українське поле пшениці

Про це написав на своїй facebook-сторінці речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Російська ракета — це плювок Володимира Путіна в обличчя генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна», — прокоментував він.

За його словами, Росії знадобилося менше 24 годин для того, щоб ударом по території Одеси поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані та підписані 22 липня у Стамбулі.

Речник МЗС наголосив на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту товарів Чорним морем та закликав ООН та Туреччину забезпечити дотримання РФ своїх зобов’язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору.

У разі невиконання досягнутих домовленостей — Росія нестиме відповідальність за поглиблення глобальної продовольчої кризи.

«Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного», — наголосив Ніколенко.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>