Через землетрус в Ірані постраждало понад 500 людей

У ніч на середу через землетрус магнітудою 5,4 на північному сході Ірану 528 людей отримали поранення, 135 з них — госпіталізовані
Про це повідомило видання NDTV.

Стихійне лихо зафіксували о 03:00 за київським часом.

«У результаті землетрусу, який стався на глибині 10 кілометрів у провінції Західний Азербайджан, постраждали 528 людей, 135 з яких були госпіталізовані», — заявив державному телебаченню губернатор регіону Мохаммад Садег Мотамедіан.

Крім того, землетрус і повторні поштовхи пошкодили 500 будинків у 12 селах. 50 з будинків зруйновані. У деяких селах, які розташовані поблизу епіцентру землетрусу, були відключені електроенергія та вода.

Видання зазначає, що Іран розташований на кордоні кількох великих тектонічних плит і відчуває часту сейсмічну активність.

Найбільш смертоносним для Ірану був землетрус 1990 року. Його магнітуда досягла 7,4 бала та забрала життя 40 тис. людей. Ще 300 тис. були поранені, а півмільйона залишилися без житла.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>