Нові ракети для байрактарів зможуть збивати іранські дрони-камікадзе

Генеральний директор турецької компанії Baykar Халук Байрактар заявив, що в безпілотниках його фірми з’являться ракети «повітря-повітря», які зможуть збивати іранські дрони-камікадзе

Про це повідомляє Daily Sabah.

Він також зазначив, що випробування нових апаратів уже розпочалися.

«Незабаром наші Bayraktar TB2 та Akıncı матимуть ракети «повітря-повітря» — не тільки для ураження безпілотників, але й інших ворожих літаків… ми вже проводимо наші випробування», — сказав Халук Байрактар ​​під час оборонного ярмарку в Стамбулі.

Він також повідомив, що було підписано контракт між турецьким ракетобудівним гігантом Roketsan і Baykar щодо інтеграції ракети ППО Sungur для боротьби з безпілотниками. Зазначається, що це перевірені боєприпаси, які «чудово працюють проти рухомих цілей».

«Використання Sungur для безпілотників як ракети класу «повітря-повітря» змінить ситуацію», — повідомив генеральний менеджер Roketsan Мурат Ікінчі.

У повідомленні йдеться, що такі ракети можуть знищувати ударні гелікоптери та ворожі безпілотники, включно з дронами-камікадзе.Наразі для перехоплення дронів Україна використовує винищувачі, але використання БпЛА буде більш економічно ефективним рішенням.