Росіяни розганяють в інформпросторі твердження, спрямовані на деморалізацію нашого суспільства та військових щодо оборони Бахмута на Донеччині — заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram

«Сьогодні спостерігається надмірна активізація російської інформаційної кампанії, яка супроводжує штурмування Бахмута. Ворог запускає декілька наративів, спрямованих на деморалізацію нашого суспільства та військових».

За її словами, зокрема запускаються твердження, «нібито Бахмут не має стратегічного значення і його оборона це нібито політичне рішення».

Маляр заявила, що це не відповідає дійсності. «Військові неодноразово пояснювали значення і задачі оборони Бахмута. Рішення щодо ведення бойових дій приймає вище військове керівництво», — підкреслила вона.

Також заступниця міністра оборони звернула увагу на те, що росіяни намагаються дискредитувати військове командування східного напрямку. Зокрема, викладають фейкові документи нібито зі штабу на Сході.

При цьому, підкреслила вона, окупанти «з метою навіювання демонструють «силу» окупантів і «слабкість» оборонців, розкриваючи нібито відомі їм плани щодо Бахмута обох воюючих сторін».