Росія може повернути собі домінування в небі» – ЗМІ

Російські винищувачі четвертого покоління Су-35 посилюють «домінування» РФ у зоні бойових дій, що може стати тривожною зміною для України та її партнерів —  ABC News із посиланням на джерела в українській владі

За словами високопоставленого українського чиновника, який говорив із ABC News, винищувачі нового покоління дають Росії «все більше домінування» в небі над зоною конфлікту на сході України.

Це потенційно тривожна зміна для Сполучених Штатів Америки та їхніх союзників, оскільки нездатність Росії досягти повної переваги в повітрі протягом усієї війни була ключовим фактором успіхів України на полі бою, зазначає видання.

Західний чиновник на брифінгу минулого тижня заявив, що здатність Росії контролювати небо обмежена протиповітряною обороною і ракетами класу «земля-повітря». «Ми не бачимо значних змін у цій ситуації», – сказав він.

Високопоставлений чиновник у Києві сказав, що Росія замінила старі моделі літаків на більш сучасні Су-35. За його словами, Су-35 оснащений «дуже ефективним радаром і ракетами великої дальності», і Росія використовує ці літаки для атак на українські літаки в повітрі, а також для операцій наземної підтримки.

Україна «не має можливостей» протистояти цій загрозі, додав урядовець.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>