Кремль не досяг воєнних цілей, поставлених до кінця березня, — ISW

Про це мовиться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти нагадали: в грудні 2022 року начальник російського генштабу Валерій Герасимов оголосив,  що російські війська зосереджують більшість своїх зусиль на захопленні Донецької області, і російські війська розпочали зимову наступальну операцію на початку лютого вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна-Лиман та на окремих ділянках фронту в західній частині Донецької області.

Пізніше міністерство оборони Великої Британії зазначило, що Герасимов не зміг розширити російський контроль над Донбасом і домігся лише незначних успіхів, витрачаючи мобілізований персонал.

«ISW вже давно оцінював, що російський зимовий наступ навряд чи буде успішним через постійну нездатність російського командування зрозуміти часові та просторові відносини, пов’язані з такою кампанією. ISW також стверджував, що Росії не вистачить бойової потужності, необхідної для проведення більш ніж однієї великої наступальної операції в Донецькій і Луганській областях, а триваючі призовні кампанії в РФ та на окупованих українських територіях можуть свідчити про те, що Росія готується до нестачі резервів», — підкреслили фахівці.