Україна це східний фланг НАТО – Резніков

Очікується, що Україна зможе отримати більшу ясність щодо своїх перспектив стати членом НАТО під час саміту у Вільнюсі. Про це заявив міністр оборони України, Олексій Резніков, якого цитує «Голос Америки».

Резніков відзначив, що Україна вже грає важливу роль східного флангу НАТО, захищаючи «демократичну, цивілізовану Європу від варварської Росії». Він підкреслив, що для України захист Європи є не просто абстрактним поняттям.

Міністр зазначив, що Україна вже досягла значних результатів у протистоянні з Росією завдяки співпраці з країнами-членами Альянсу. Країна накопичила значний арсенал озброєння і спорядження, встановила складні логістичні маршрути з країн НАТО та організувала програми навчання в рамках співпраці з Альянсом.

Резніков заявив, що Україна продовжуватиме зміцнювати співпрацю з НАТО та прагне досягти максимальної оперативної сумісності з країнами Альянсу для українських Збройних сил і Сил безпеки і оборони. Він підкреслив, що Україна має мету виконати всі вимоги та стандарти НАТО, щоб у Вільнюсі було створено сприятливі умови для політичних рішень на рівні керівників держав.

Україна очікує отримати більшу ясність щодо своїх перспектив стати повноправним членом Альянсу під час саміту у Вільнюсі.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>