Передислокація вагнерівців до Білорусі не сприяє стабільності — США

За словами речника Державного департаменту США Меттью Міллера, ідея самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка запросити ПВК Вагнера на територію країни відображає його пріоритети, спрямовані на задоволення інтересів російського диктатора Володимира Путіна. Однак присутність бойовиків Вагнера в Білорусі не сприятиме стабільності у країні, як зазначив Міллер під час брифінгу. Він закликав країни не запрошувати бойовиків Вагнера.

У той же час Міллер утримується від коментарів щодо місцеперебування Євгена Пригожина та інших посадовців Вагнера в Білорусі. Загалом, Сполучені Штати продовжують закликати країни не сприяти присутності вагнерівців на своїй території.

На запитання про те, чи війська Вагнера більше не будуть воювати в Україні після заколоту, Міллер не надав однозначної відповіді і не підтвердив цю інформацію, яку раніше повідомляла українська розвідка. Він зазначив, що США бачили жахливі злочини, які вагнерівці скоювали в Україні, нападаючи на мирних громадян та цивільну інфраструктуру. Але він попередив про необхідність обережного ставлення до заяв, що приходять з Росії та від Вагнера, оскільки їхні дії не завжди відповідають їхнім словам. Міллер зазначив, що потрібно чекати фактів та подальшого розвитку подій, перш ніж робити остаточні висновки.