Китай обмежить експорт матеріалів для виробництва мікросхем

Згідно з повідомленням агентства Reuters, Китай планує встановити контроль над експортом деяких металів, які широко використовуються в напівпровідниковій промисловості для виробництва мікросхем.

Пекін визначає ці рідкісні елементи як стратегічні, і рішення щодо управління їх експортом приймається саме зараз, тим часом як Вашингтон розглядає можливі обмеження на постачання високотехнологічних мікрочипів до Китаю.

Обмеження експорту стосуватимуться восьми продуктів, пов’язаних з галієм: антимоніду, арсеніду, металевого галію, нітриду, оксиду, фосфіду, селеніду та арсеніду індію-галію.

Також будуть обмеження щодо шести продуктів, що містять германій: діоксид германію, епітаксійну підкладку для зростання германію, злиток германію, металевий германій, тетрахлорид германію та фосфід цинку-германію.

Міністерство торгівлі Китаю заявило, що експортерам доведеться пройти процедури для отримання експортних ліцензій, а будь-хто, хто експортує ці продукти без дозволу, а також ті, хто перевищує дозволені обсяги, будуть піддані санкціям.