Україна за 5 тижнів звільнила стільки ж території, скільки армія РФ захоплювала пів року

Протягом 5 тижнів контрнаступу Сил оборони було звільнено таку ж кількість території, яку російські сили захопили протягом півроку. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті Інституту зазначається, що 10 липня українські офіційні особи повідомили, що Сили оборони мають контроль над Бахмутом і російськими лініями зв’язку навколо міста.

Як зазначено в останніх звітах як українських, так і російських джерелах, Україна здобуває позиції в районі Бахмута і на його південно-західних флангах, використовуючи рельєф місцевості, що може дати їм перевагу у вогневій потужності.

Аналітики також повідомляють, що 10 липня українські війська проводили контрнаступальні операції принаймні на трьох ділянках фронту.

За розрахунками Інституту вивчення війни (ISW), з початку українського контрнаступу 4 червня, українські війська відновили приблизно 253 квадратних кілометри території. Відмічається, що українські дані відрізняються від даних Інституту вивчення війни через використання різних методик підрахунку.

Отже, зазначають експерти, з 1 січня російські війська захопили загалом 282 квадратних кілометри на території бойових дій.

Протягом 5 тижнів українські сили звільнили майже таку ж кількість території, яку російські війська захопили за 6 місяців.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>