Росія створює «мережу в’язниць» для українців

Росія для утримування збирається побудувати ще десятки в’язниць для утримування як військових, так і цивільних українців — Associated Press із посиланням на урядовий документ, який агенство має в розпорядженні

Видання зазначає, що тисячі українських цивільних осіб утримуються в мережі офіційних та неофіційних в’язниць по всій Росії та на окупованих нею територіях, де вони зазнають тортур, психологічного насильства і навіть рабської праці.

І Росія планує побудувати ще десятки таких в’язниць.

AP поспілкувалося з десятками людей, серед яких 20 колишніх ув’язнених, а також колишні військовополонені, сім’ї понад десятка цивільних осіб, які перебувають під вартою, два офіцери української розвідки та урядовий переговірник.

Їхні розповіді, а також супутникові знімки, соціальні мережі, урядові документи та копії листів, надані Червоним Хрестом, підтверджують широкомасштабну російську систему утримання під вартою та жорстокого поводження з цивільними особами, що порушують Женевські конвенції.

За даними агентства, жорстоке поводження включає неодноразові удари електричним струмом, побиття, що призводять до тріщин у черепі та переломів ребер, а також імітацію удушення.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>