Американський естрадний співак Тоні Беннетт помер у 96 років

Тоні Беннетт
У п’ятницю, 21 липня, помер 96-річний американський співак Тоні Беннетт, який виступав у жанрі поп та джаз музики. У 2016 році йому діагностували хворобу Альцгеймера

Про це повідомляє The New York Times та The Guardian.

Зазначається, співаку у 2016 році діагностували хворобу Альцгеймера. Попри це виконавець продовжував виступати та записуватись аж до 2021 року. Його останній публічний виступ відбувся в серпні 2021 року на шоу під назвою «Останній раз» в Radio City Music Hall, де він з’явився разом з Леді Гагою.

Тоні Беннетт народився 1926 року в Нью-Йорку в родині емігрантів з Італії. У юності він здобув популярність як співаючий офіціант і заробляв гроші для своєї сім’ї, аж поки не почав навчатися в нью-йоркській Школі промислового мистецтва.

У 1962 році він зазнав величезного успіху завдяки видатному концерту в Карнегі-Холлі та випуску своєї неперевершеної пісні під назвою «I Left My Heart in San Francisco». Цей момент увіковічнив його славу і став вершиною його кар’єри.

Свої перші дві премії «Греммі» він отримав за пісню «San Francisco» у 1963 році, а останню — за альбом «Love for Sale» з Леді Гагою у 2021 році. Усього їх було 20, у тому числі у 2001 році премія за життєві досягнення. За деякими оцінками, він продав понад 60 мільйонів платівок.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>