Українське командування повідомило Вашингтон про нову фазу контрнаступу

Українське командування повідомило американський уряд про початок нової етапу контрнаступу Сил оборони.

Згідно з джерелом, New York Times, яке цитує американських посадовців, що висловились анонімно, українські офіційні особи повідомили про намір посиленого українського військового угруповання посилити наступ на південь через російські мінні поля та інші укріплення до міста Токмак, а за успіху – до Мелітополя.

Головна мета цього контрнаступу полягає в тому, щоб розірвати так званий сухопутний коридор між окупованими Росією українськими територіями та Кримським півостровом, або ж починати просування достатньо далеко, щоб забезпечити діапазон української артилерії на стратегічно важливому півострові.

Росія захопила Крим у 2014 році та використовує його як базу для Чорноморського флоту, а також для постачання своїх сил на півдні.

Українські посадовці у Вашингтоні повідомили, що приблизний термін здійснення нової операції Сил оборони становить від одного до трьох тижнів.

Однак, з моменту початку контрнаступу на початку червня, багато не йде за планом, і офіційні особи в Білому домі та Пентагоні висловили в середу своє зацікавлення у зростаючій активності на цьому фронті.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>