Україна втратила близько 150 тисяч солдатів вбитими та пораненими — аналітики

Західні офіційні особи та аналітики оцінюють втрати української армії у понад 150 000 вбитих та поранених, ще десятки тисяч жертв Україна зазнала серед цивільного населення.

Про це з Києва пише Марк Сантора для The New York Times.

Двомісячний контрнаступ України з метою відвоювати втрачені території на півдні перетворився на криваву втому, просуваючись до окупованих Мелітополя та Бердянська болісно повільно. Водночас на північному сході російські війська наступають на Куп’янськ.

Аби набрати більше в людей в армію Володимир Зеленський вирішив замінити всіх обласних начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, які відповідають за мобілізацію. Нові керівники мають зробити мобілізацію більш жорсткою через викорінення корупції — призов має охопити всіх тих, хто наразі «відкупився».

При цьому розглядаються й такі кардинальні міри, як скасування всіх «білих квитків» — направлення на повторну медичну комісію, всіх хто був визнаний військово-лікарськими комісіями не придатним до служби за станом здоров’я з початку повномасштабної війни.

Кількість українців, які намагаються втекти від військової служби, зростає. Зокрема у Держприкордонслужбі повідомили, що в середньому на день затримують 20 чоловіків при спробі незаконно залишити країну.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>