Росіяни атакували дронами портову та зернову інфраструктуру Одещини

Уночі з 15 на 16 серпня, групи російських терористів влаштували атаки за допомогою ударних безпілотних апаратів (БПЛА) під назвою «шахеди», спрямовані на обстріл Одеської та Харківської областей. Згідно із звітом голови Одеської обласної військово-цивільної адміністрації Олега Кіпера, основними цілями атак були портова і зернова інфраструктури на південному напрямку області.

Під час цих атак один з портів на Дунаї був поранений внаслідок ворожого удару, що призвело до пошкодження складських будівель та зерносховищ. В результаті спалахів, які виникли, були активовані рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та вони ефективно здійснили ліквідацію пожеж.

Крім того, протягом ночі, російські силовики атакували населений пункт Піски-Радьківські в Ізюмському районі Харківської області. За словами глави Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олега Синєгубова, ця атака призвела до пошкодження складських будівель на залишених сільгосппідприємствах. На щастя, поки що немає повідомлень про постраждалих внаслідок цих подій.

Повітряні сили отримали інформацію про запуск «шахедів» з Приморсько-Ахтарська після 22:00. Актуальна кількість ударних БПЛА, випущених Росією, зараз залишається невідомою. Також було оголошено про небезпеку для Херсонської та Миколаївської областей близько 01:00. Згодом було засвідчено нові запуски «шахедів» на території Одеської області.