Українські військові продовжують розширювати свої позиції на деяких відрізках фронту — ISW

Українські військові продовжують розширювати свої позиції на деяких відрізках фронту. За звітом Інституту вивчення війни (ISW), на 15 серпня було зафіксовано успішні переміщення сил оборони України в Луганській та Запорізькій областях.

Повідомляється, що українські військові провели контрнаступальні операції принаймні на трьох відрізках фронту, внаслідок чого вони зуміли здійснити продвиження на території Луганської області та на заході Запорізької області.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), військові продовжують виконувати контрнаступальні операції на напрямках Бахмутського, Мелітопольського (західна частина Запорізької області) та Бердянського (розташованого на сході Донецької області, що належить до східної частини Запорізької області) регіонів.

Згідно з геолокаційними даними, опублікованими російськими джерелами військової інформації, 15 серпня було зафіксовано переміщення сил оборони на південь від населеного пункту Діброва (віддаленість 7 км на південний захід від Кремінної) в Луганській області.

На геолокаційних знімках, які були опубліковані 14 серпня, видно, що українські військові вдало продовжують переміщуватися в напрямку Роботиного. Подальші звіти як російських, так і українських джерел вказують на те, що українські сили відправили додаткові бригади для проведення контрнаступальних операцій у районі Запорізької області.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>