Куба звинуватила Росію у вербуванні своїх громадян для участі у війні

Міністерство закордонних справ Куби повідомило про розкриття мережі, яка займалася торгівлею людьми та змушувала кубинських громадян приєднуватися до російської сторони конфлікту в Україні. Ця інформація була представлена у заяві Міністерства закордонних справ Куби.

Згідно зі заявою, Міністерство внутрішніх справ Куби виявило і веде роботу щодо припинення та припинення діяльності мережі торгівлі людьми, яка діяла з території Росії та намагалася залучити кубинських громадян, навіть тих, що проживають на Кубі, до участі в збройних конфліктах в Україні. За інформацією кубинського міністерства, такі спроби були зупинені, і щодо осіб, причетних до цієї діяльності, були розпочаті кримінальні справи.

У відомстві наголошують, що «вороги Куби розповсюджують викривлену інформацію з метою надати країні негативний образ та представити її як співучасника цих дій, які ми однозначно засуджуємо».

У заяві Міністерства закордонних справ Куби також зазначено, що Куба «не бере участі у війні проти України» і що країна вживе рішучих заходів проти осіб, які займаються будь-яким видом торгівлі людьми з метою наймання або вербування громадян Куби для участі в конфліктах з будь-якою країною».

«Куба має стійку та визначену історичну позицію проти наймання, і країна активно бере участь у роботі ООН з відмови від цієї практики, і навіть представляє кілька ініціатив, які були схвалені на цьому міжнародному форумі», — зазначено в заяві Міністерства закордонних справ Куби.