Між Китаєм та Європою немає конфлікту інтересів, — прем’єр Лі Цян

Про це повідомляє Сіньхуа.

Він також сказав, що Китай готовий співпрацювати з Європою для сприяння міцному та стабільному розвитку двосторонніх відносин.

Такі заяви Лі Цян оприлюднив під час зустрічі з головою Європейської ради Шарлем Мішелем на полях саміту G20. Прем’єр наголосив, що від цих відносин залежить стабільність регіону.

«Оскільки Китай і Європа є двома основними силами, ринками та цивілізаціями у світі, китайсько-європейські відносини впливають на глобальну стабільність і процвітання Євразійського континенту», — сказав він.

Прем’єр додав, що Китай сподівається побачити «процвітаючу та стабільну Європу» та готовий «співпрацювати з європейською стороною, щоб залишатися відданими їхньому партнерству, подальшому зміцненню діалогу, поглибленню взаємовигідного співробітництва та належному вирішенню чутливих питань».

«Розвиток Китаю – це можливість, а не ризик для Європи, і обидві сторони повинні продовжувати відкриватися та співпрацювати на взаємну вигоду», — додав Лі Цян.

Прем’єр пообіцяв, що Китай залишатиметься надійним партнером для Європи та закликав європейські компанії працювати та інвестувати у Китай. Голова Європейської ради у відповідь на е зазначив, що ЄС готовий бути «щирим, надійним і конструктивним другом і партнером Китаю».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>