В ISW підтвердили просування ЗСУ на двох напрямках

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що українські сили продовжували просуватися на південь від Роботиного в західній частині Запорізької області і просунулися поблизу Бахмута 10 вересня. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просунулися на схід від Новопрокопівки.

За словами речника Таврійського угруповання військ України Олександра Штупуна, українські війська продовжують просування в районі Роботиного і звільнили на цьому напрямку 1,5 квадратних кілометрів території.

Речник Генерального штабу України та Східного угруповання військ Ілля Євлаш повідомив, що українські сили досягли невизначеного успіху поблизу Кліщіївки Донецької області.

Зокрема, 10 вересня українські війська вели наступальні дії на лінії Авдіївка-Донецьк і, як повідомляється, просунулися.

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що українські війська закріпилися в Опитному 8 вересня. У населеному пункті тривають бої. Російський мілблогер підтвердив, що ситуація в Опитному непроста, а в містах тривають бої. Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські сили відбили українські атаки поблизу Водяного та Красногорівки.