Кремль готує нову велику мобілізацію

Найближче оточення Кремля веде активні дискусії щодо необхідності та підготовки до другої хвилі мобілізації резервів перед осіннім призивом до армії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

За даними російських джерел безпеки, окремі російські чиновники серйозно розглядають можливість проведення другої хвилі мобілізації в резерві і сподіваються реалізувати цей план ще цієї осені.

План полягає в мобілізації від 170 000 до 175 000 резервістів і переносі дати осіннього призову з 1 жовтня на 1 листопада. Це дозволить врахувати процеси мобілізації в резерві, одночасно проводячи «контрактну мобілізацію» для набору додаткових 130 000 військовослужбовців на службу з використанням примусових заходів.

У звіті також зазначається, що угрупування РФ пропонує посилити мобілізаційні заходи в запас, включаючи обмеження отримання відстрочки від мобілізації для певних осіб. Це викликало серйозні розбіжності з чиновниками в адміністрації президента Росії.

Важливо відзначити, що аналітики наголошують, що ці плани, пропозиції та розбіжності не є остаточними рішеннями і не свідчать про те, що президент Росії Володимир Путін остаточно вирішив провести другу хвилю мобілізації резерву в найближчому майбутньому.

«Будь-яка нова хвиля мобілізації резерву залежить від Путіна», — додали в Інституті вивчення війни.