МЗС України закликає Німецьку оперу скасувати виступ пропутінської співачки Нетребко

Про це інформує Міністерство закордонних справ України.

«Повернення Анни Нетребко на сцену Staatsoper Unter den Linden — це «нормалізація» та толерування російських воєнних злочинів, за які пані Нетребко несе співвідповідальність. Як колишня довірена особа Путіна та учасниця пропагандистської кампанії щодо тимчасової окупації Росією Донецької та Луганської областей, починаючи з 2014 року. На жаль, наші аргументи не знайшли належного відгуку Німецькій державній опері», — йдеться в заяві.

Повідомляється, що Посольство України у ФРН відстежує це питання з моменту появи перших анонсів. Позицію нашої країни підтримали сенат Берліна, особисто бургомістр Кай Вегнер і культурний сенатор Джо Чало.

15 вересня, у вечір прем’єри, посол України в Німеччині Олексій Макеєв та Берлінський сенатор Джо Чало у знак протесту відвідають виставку Russian War Crimes у Берлінському університеті імені Гумбольдтів, навпроти опери.

У німецькій пресі вийшла стаття посла Макеєва та депутата Європейського парламенту Сергія Лагодинського про байдужість Берлінської опери, непереконливі заяви пропутінської оперної співачки Нетребко та невміння і небажання російського суспільства брати на себе відповідальність.

«Голос України у Німеччині має бути завжди чутнішим за сопрано Анни Нетребко», — додали у пресслужбі.