Байден запропонує реформу Радбезу ООН

На сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй (ООН), президент Сполучених Штатів Америки, Джо Байден, має намір висунути ідею зміни структури Ради безпеки ООН. Про це повідомив Джон Кірбі, координатор Білого дому з питань стратегічних комунікацій, у своєму інтерв’ю для видання The Telegraph.

За словами Кірбі, деталі цієї ініціативи будуть розкриті самим президентом Байденом на засіданні. Проте вже зараз відомо, що Сполучені Штати відчувають необхідність переглянути структуру Ради безпеки ООН. Джон Кірбі зазначив, що США підтримують ідею розширення членства в Раді безпеки, можливо, включаючи п’ять або шість нових постійних членів, таких як Індія, Бразилія, Німеччина і Японія. Також розглядається можливість включення Бразилії і Південно-Африканської Республіки до числа постійних членів Ради безпеки.

На сьогоднішній день постійними членами Ради безпеки ООН є Сполучені Штати, Росія, Велика Британія, Китай і Франція, і вони мають право вето при прийнятті рішень в Раді безпеки.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>