У Єревані почалась нова хвиля протестів після дій Азербайджану в Карабаху

У Єревані почалась нова хвиля протестів після дій Азербайджану в Карабаху
Вірменська опозиція в середу, 20 вересня знову зібрала мітинг біля будівлі уряду в Єревані на підтримку невизнаного Нагірного Карабаху, протестувальники виступають проти бездіяльності влади у регіоні та вигукують антиурядові гасла —  «Європейська правда» з посиланням на«Радио Азатутюн» і News.am

 Опозиційні партії спершу заявили про створення національного комітету, який очолить рух за зміну влади у Вірменії, а також розробили «план дій» для цього, який зокрема передбачає ініціювання імпічменту прем’єра Нікола Пашиняна.

Коли політики пішли з площі перед будівлею уряду Вірменії, частина протестувальників залишились й вигукували антиурядові гасла. Через якийсь час між ними й поліцією почались сутички.

Вірменська поліція заявила, що дії громадян є незаконними, і почала застосовувати спецзасоби для розгону протестувальників.

Паралельно відбуваються акції протесту під посольством Росії у Вірменії, учасники яких звинувачують Москву у «зраді» через невтручання після початку «антитерористичної операції» Азербайджану в Карабаху.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>