Ізраїль наказав закрити ключове газове родовище

Про це інформує Bloomberg.

Ізраїль наказав закрити велике газове родовище, що належить компанії Chevron Corp. у східному Середземномор’ї, посилаючись на міркування безпеки, оскільки бойові дії між ХАМАСом та ізраїльськими військовими тривають вже третій день.

«У зв’язку з ситуацією, що склалася, служба безпеки розпорядилася тимчасово припинити постачання природного газу з родовища Тамар», — йдеться в заяві міністерства енергетики країни.

Відкриття газових родовищ в Ізраїлі за останні два десятиліття трансформували економіку країни, і закриття родовища, розташованого приблизно в 80 кілометрах на захід від Хайфи, ставить під загрозу плани Ізраїлю стати головним регіональним постачальником. У серпні Ізраїль заявив, що буде експортувати більше газу до Єгипту з цього проекту на тлі зміцнення зв’язків зі своїм сусідом.

Частина єгипетських поставок йде до Європи, де покупці все більше покладаються на альтернативи російським трубопровідним потокам. У короткостроковій перспективі зупинка родовища може призвести до зниження обсягів подальших поставок або навіть затримок. Ціни на газ в Європі вже зросли на 14%.

«Нашим головним пріоритетом є безпека нашого персоналу, місцевого населення, навколишнього середовища і наших об’єктів», — йдеться у заяві компанії Chevron, надісланій електронною поштою. Компанія продовжує постачати газ клієнтам в Ізраїлі та регіоні з іншого великого проекту під назвою «Левіафан».

Газ на родовищі Тамар видобувається з шести свердловин, видобуток з кожної становить приблизно від 7,1 до 8,5 мільйонів кубометрів на добу, згідно з інформацією на сайті Chevron.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>