Зеленський: російський флот поступово тікає з Криму

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на Другому парламентському саміті Кримської платформи.

«Ми рухаємося до реалізації нашої мети більш активно, ніж будь-коли протягом уже майже десяти років спочатку гібридної, а потім і повномасштабної агресії Росії. І саме в Чорноморському регіоні, саме із ситуації навколо Криму найкраще видно, як наша тактика спрацьовує. Російський військовий флот більше не здатен оперувати в західній частині Чорного моря й поступово тікає з Криму», — сказав Зеленський.

Він запевнив, що завдяки діям ЗСУ для окупантів тепер немає жодної безпечної бази та жодного цілком надійного логістичного маршруту в Криму та на окупованих частинах Чорноморського й Азовського узбереж.

За його словами, проукраїнські настрої в Криму стають усе більш відкритими навіть попри те, що Росія все ще контролює цю землю.

«Україна змогла повернути Чорному морю роль безпекової артерії, від якої залежить глобальна продовольча стабільність», — додав президент.

Він наголосив, що безкарність Росії — вже в минулому, Україна рухається до повної деокупації території включно з Кримом.

Довідка: Кримська платформа – це міжнародний переговорний майданчик України з деокупації Криму, консультаційно-координаційний формат, створений з ініціативи президента України. Метою платформи є підвищення ефективності міжнародного реагування на тривалу окупацію Криму, відповіді на зростання безпекових загроз, посилення міжнародного тиску на кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні. Групи підтримки Кр