Україна готова бити по інфраструктурі Росії, якщо та атакує її енергостанції

У The Guardian звернули увагу на слова президента України Володимира Зеленського, що Київ готовий до контратаки, якщо Росія завдасть удару по енергостанціях. Президент каже, що Україна не тільки захищатиме свою інфраструктуру, але й відповідатиме, готуючи до атак цієї зими.

Володимир Зеленський заявив, що Україна готується до нових атак Росії на її енергетичну інфраструктуру напередодні другої зими повномасштабного вторгнення Володимира Путіна в країну – і що країна готова до контратаки, якщо її об’єктом буде.

Попередження прозвучало в той час, як Росія шукає нові інструменти, щоб здобути панування над Україною у своїй війні, яка триває понад 20 місяців на лініях фронту, які стають дедалі статичнішими.

Росія почала штурмувати міста Куп’янськ на півночі України та Авдіївку, де командири сказали, що вони стурбовані тим, що Росія прагне оточити та взяти в облогу добре захищене місто.

На кадрах, опублікованих у середу, видно, як міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідує командний пункт поблизу лінії фронту на сході України, де він мав брифінг щодо бойових дій запланованих на зимові місяці та підготовки операторів безпілотників, які стали вирішальними для військові зусилля з обох сторін.

Шойгу заявив, що українська армія «зменшила боєздатність» через атаку Росії. Тим часом кадри російського штурму свідчать про високу кількість загиблих і поранених. Британська оборонна розвідка стверджує, що втрати росіян зросли на 90% від початку наступу на Авдіївку та Куп’янськ. У результаті невелика територія переходить з рук в руки.

У середу російський парламент схвалив вихід Москви з глобального договору про заборону випробувань ядерної зброї, що Київ назвав спробою «ядерного шантажу».

Через кілька годин Путін очолив випробування стратегічних ядерних сил Росії, імітуючи запуск ядерної зброї з землі, стратегічних бомбардувальників і атомного підводного човна з балістичними ракетами. Шойгу, який керував навчаннями, сказав, що завдання полягало в «нанесенні масованого ядерного удару… у відповідь на ядерний удар противника». Навчання під назвою «Гром» проводяться щорічно.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>