НАТО має намір створити «стіну з безпілотників» уздовж своїх кордонів для захисту від російської агресії

Про це повідомляє The Telegraph.

У співпраці з трьома країнами Балтії — Естонією, Латвією і Литвою — Норвегія, Польща і Фінляндія працюватимуть над запобіганням російській агресії, в тому числі примусовому переправленню мігрантів через кордон.

«Це абсолютно нова річ. Безпілотний кордон від Норвегії до Польщі, — заявила міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте. — Це дозволить нам захистити себе від провокацій з боку недружніх країн».

Аби мати змогу протистояти Росії у випадку її нападу, Польща інвестувала мільярди в модернізацію своїх кордонів з Білоруссю, Естонія побудувала мережу прикордонних армійських бункерів, а Фінляндія приєдналася до НАТО.

За словами Білотайте, деталі «безпілотної стіни» все ще опрацьовуються, а угода, підписана на вихідних, є частиною ширшого підходу до протидії загрозі з боку Росії.

«Ми домовилися провести регіональні навчання, щоб забезпечити евакуацію населення, подивитися, як наші установи готові працювати й взаємодіяти один з одним», — зазначила вона.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>