Велика Британія розширила санкції проти Росії

Про це повідомили на урядовому сайті Британії.

Новий пакет санкцій спрямований зокрема проти установ, що лежать в основі фінансової системи Росії, в тому числі Московської фондової біржі.

Також під санкції потрапили кораблі «тіньового флоту» РФ, установи, що лежать в основі російської фінансової системи, та постачальники, які підтримують російське військове виробництво.

Крім того, нові санкції також спрямовані проти постачальників боєприпасів, верстатів, мікроелектроніки та матеріально-технічного забезпечення для російських військових, включаючи компанії, що базуються в Китаї, Ізраїлі, Киргизстані та Туреччині, а також судна, які перевозять військові товари з Північної Кореї до Росії.

«Сьогодні ми знову посилюємо економічний тиск через санкції, щоб зменшити здатність Росії фінансувати свою військову машину. Путін повинен програти, і відрізання його можливості фінансувати тривалий конфлікт є абсолютно життєво важливим», — сказав прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>