США ввели нові санкції проти постачальника зброї в Росію

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) розширило свій санкційний список, включивши до нього компанію «Русский орел».

Про це пише OCCRP.

Компанія має дві ліцензії: на продаж патронів і на продаж цивільної та службової зброї та її аксесуарів.

З 2010 року контрольний пакет акцій «Русского орла» на 51% належить італійській компанії Beretta Industrie Spa. На офіційному сайті «Русского орла» зазначено, що компанія була створена у вересні 2007 року Beretta Holding для дистрибуції мисливського, стрілецького та туристичного обладнання групи Beretta на російському ринку.

Нещодавнє розслідування IrpiMedia наголосило на участі «Русского орла» в організації міжнародної виставки озброєнь ORЁLEXPO в Москві в жовтні 2023 року. На виставці було представлено не тільки російські експонати, а й зброю світових виробників, як-от австрійські пістолети Glock, німецькі гвинтівки Blaser, американські карабіни Barrett, а також фінські гвинтівки Sako і Tikka, які також належать Beretta.

Журналісти з’ясували з імпортних сертифікатів, що постачання цивільної зброї італійського виробництва в Росію тривало навіть після початку війни, здійснюючи його через посередників у третіх країнах. Основна частина зброї та боєприпасів, що надійшли в Росію після початку війни, вироблена на заводах групи Beretta, розташованих по всій Європі — від Італії до Фінляндії, від Швеції до Німеччини.