Байден скасовує вимогу депортації для частини іммігрантів без документів, одружених з громадянами США

Президент США Джо Байден 18 червня має намір оголосити про запровадження нових заходів правового захисту для осіб, які проживають у США, не маючи на те відповідних дозвільних документів, але є одруженими з американськими громадянами.

Згідно із новими правилами, такі подружжя американських громадян будуть захищені від ризику бути депортованими з країни, а також зможуть отримати дозвіл на роботу та шлях до отримання громадянства США згодом.

Про це повідомляють американські медіа, зокрема, видання The Washington Post та The New York Times, з посиланням на двох неназваних посадовців адміністрації Байдена, знайомих з деталями запланованого оголошення.

За підрахунками посадовців адміністрації, близько 500 000 людей без дозволу на легальне проживання у США одружені з американськими громадянами, а також близько 50 000 прийомних незадокументованих дітей американських громадян зможуть скористатися з нової програми.

Однією з умов для подання заявки стане проживання іммігранта у США протягом щонайменше 10 років станом на 17 червня 2024 року, а також відповідність іншим стандартним вимогам, як то перевірки на відсутність кримінального минулого тощо.

За підрахунками Інституту міграційної політики, які наводить The Washington Post, близько 1,1-1,3 мільйона іммігрантів без документів одружені з громадянами США. Таким чином, сотні тисяч з них не зможуть скористатися з програми через недостатній час, проведений у США, наявність кримінальних судимостей тощо.

Байден зробить відповідне оголошення під час відзначення в Білому домі 12-ї річниці іншої програми допомоги несанкціонованим іммігрантам, запровадженої за часів його перебування на посаді віцепрезидента країни.

Тоді, 15 червня 2012 року, президент Барак Обама започаткував програму – відому як Відкладення дій щодо прибулих у дитинстві, або DACA за англійською абревіатурою – яка дозволила іммігрантам без документів, що прибули до Сполучених Штатів ще у дитинстві, подавати заявки на отримання дозволу на роботу та згодом мати можливість отримати американське громадянство.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>