Зеленський був розчарований увагою Блінкена до корупції в Україні під час останньої зустрічі

Американське видання The Washington Post написало про дедалі напруженіші стосунки між владою України та США і західними партнерами у питанні щодо боротьби з корупцією, що створює постійну загрозу для додаткової економічної та військової допомоги Києву — стаття The Washington Post «Україна стверджує, що перемагає у війні з корупцією. Захід хоче більшого»

«Українські урядовці наполягають на тому, що вони борються з корупцією так само запекло, як їхні війська воюють з російськими окупантами на сході. Але західні уряди, включно зі Сполученими Штатами, кажуть, що цього все ще недостатньо, і це є джерелом дедалі більшої напруженості у відносинах між Києвом і деякими з його найсильніших прихильників, що створює постійну загрозу для додаткової економічної та військової допомоги».

У матеріалі йдеться про гучні справи та антикорупційні органи, але, як  зазначає The Washington Post, американські посадовці, включно з держсекретарем Ентоні Блінкеном, кажуть, що цього все ще недостатньо.

Видання посилається на українських чиновників, які кажуть, що ці справи є свідченням узгоджених і успішних зусиль у боротьбі з хабарництвом. Однак усі обвинувачені наполягають на своїй невинуватості, і їхні справи ще не дійшли до суду.

«Те, що кількість справ подвоїлася, не означає, що корупції стало вдвічі більше. Навпаки: Це означає, що ми працюємо вдвічі ефективніше, ніж раніше», — цитує видання очільника САП Олександра Клименка.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>