Держдеп США: Скорочення допомоги Україні не вивільнить суттєвих ресурсів для Тайваню

Зменшення допомоги Україні не вивільнить суттєвих ресурсів для безпеки в Азії, а навпаки стане провалом як для безпеки Європи, так і для безпеки Індо-Тихоокеанського регіону.

Про це заявив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, повідомляє Голос Америки.

«Скептики інколи виступають за різке скорочення підтримки України з боку США, хоча це і не вивільнить жодних суттєвих ресурсів для Тайваню, — сказав Кепмбелл. — Різке скорочення допомоги Україні стане не лише моральним провалом, а і стратегічним провалом не лише в Європі, але і в Індо-Тихоокеанському регіоні».

Друзі та супротивники США побачать в скороченні допомоги Україні «свідчення американського політичного паралічу, який розмиває довіру і рішучість США як безпекового партнера», пояснив посадовець.

«Дві країни, які зробили найбільше для підтримки Росії в переобладнанні військово-промислової бази з початку її перших провальних кроків зі вторгнення до України, поза сумнівом, це Китай та Північна Корея», — зазначив Кемпбелл.

Він переконаний: союзники США в регіоні усвідомлюють, що безпекові питання різних регіонів взаємопов’язані. «Значна зміна в Індо-Тихоокеанському регіоні полягає в тому, що союзники США почали підтримувати безпеку в Європі», — каже Кемпбелл.

Свідченням цьому представник Держдепу назвав звернення японського прем’єр-міністра Фуміо Кішіди у квітні, який у промові в американському Конгресі першим пунктом сказав про важливість допомоги Україні, щоб зберегти стабільність Індо-Тихоокеанського регіону.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>