Для євроінтеграції Україна виконає 11 вимог Угорщини стосовно прав нацменшин

Про це заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на Першій міжурядовій конференції щодо початку переговорів про членство України в ЄС.

«Україна постійно і наполегливо підтверджує свою рішучість у забезпеченні добросусідських відносин із сусідніми державами-членами, включно з питаннями, пов’язаними із захистом національних меншин», — наголосила вона.

За словами Стефанішиної, її держава «щиро віддана вирішенню і повній імплементації» 11 питань стосовно прав нацменшин, які зокрема порушив Будапешт. Також вона підкреслила, що Україна та Угорщина ведуть дискусії щодо пропозицій Будапешта.

«Ми очікуємо такого ж внеску в подальше взаєморозуміння, довіру та повагу і від наших сусідніх партнерів», — додала Стефанішина.

Водночас віцепрем’єрка зазначила, що Угорщина також готова діяти в процесі захисту прав національних меншин, «погоджених у межах діалогу і на основі відповідних угод з Угорщиною, добросовісно і як внесок у взаємне розуміння, довіру та повагу».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>