ISW: Росія могла сформувати нову армію для розгортання в Україні

Росія могла сформувати ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні — Інститут вивчення війни (ISW)

«Російська армія наразі проходить масштабні реформи, включаючи створення нових загальновійськових з’єднань армійського рівня, і посилання українських джерел на «51-шу армію» може бути раннім індикатором того, що Росія сформувала ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні».

Військові аналітики зазначили, що речник Оперативно-тактичного угруповання військ «Харків» Юрій Повх заявив, що російські військові мають намір перекинути на харківський напрямок частини «9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії».

Повх заявив, що російські війська перекинули на харківський напрямок російські підрозділи з Херсонської області та з інших напрямків.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин також повідомив, що російські війська мають намір перекинути частини 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот) та «9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії» на Харківський напрямок, щоб компенсувати важкі російські втрати.

Нещодавно ISW отримала повідомлення про те, що російські військові перекинули частини 155-ї бригади морської піхоти та 9-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус «ДНР») із заходу та південного заходу від Донецька на Харківський напрямок, але не зафіксувала жодних повідомлень про російську «51-шу армію».

У ISW зазначили, що російські військові, можливо, підпорядкували 9-ту мотострілецьку бригаду відродженій, можливо, ще з часів Другої світової війни, «51-ій армії».

Ключові висновки ISW за 25 червня:

  • Два головні міжнародні органи — Міжнародний кримінальний суд (МКС) та Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) — 25 червня оголосили рішення, що підтверджують тривале скоєння Росією воєнних злочинів та порушень прав людини в Україні.
  • Росія і Венесуела підписали меморандум про взаєморозуміння, спрямований на протидію «примусовим заходам», що, ймовірно, продемонструє Заходу, що Кремль має вплив у Західній півкулі.
  • Українські сили завдали удару з безпілотника по російському складу боєприпасів у Воронезькій області 25 червня, а нещодавно завдали ударів по зенітно-ракетних комплексах «Панцир-С1» в Бєлгородській області з невстановленого озброєння.
  • Росія запровадила контрсанкції проти 81 ЗМІ, що базуються в країнах Європейського Союзу 25 червня, після того, як 24 червня ЄС запровадив санкції проти чотирьох російських ЗМІ, пов’язаних з державою.
  • Глава Республіки Дагестан Сергій Меліков розпорядився провести перевірку особистих справ вищих посадових осіб Дагестану після ймовірних терактів 23 червня у вілаяті Кавказ, що вказує на те, що Кремль, можливо, активізує зусилля з протидії ісламістським екстремістським загрозам на Північному Кавказі, намагаючись зберегти видимість стабільності і нормального життя.
  • Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян зустрівся з лідером білоруської опозиції Світланою Ціхановською, яка проживає в Литві, 20 червня у Вільнюсі на тлі погіршення вірменсько-білоруських відносин
  • Українські війська нещодавно відновили втрачені позиції у Вовчанську, а російські війська нещодавно просунулися вперед біля Сіверська та Авдіївки.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>