На ТОТ перебувають 1,5 млн українських дітей

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на Всеукраїнському форумі «Культура під час війни. Людський капітал», передає Укрінформ.

«Це 6 млн українських громадян на тимчасово окупованих територіях. Це півтора мільйона дітей, які зараз на ТОТ. Водночас ми говоримо про майже 5 млн внутрішніх переселенців. Дехто з них залишився без нічого, однак не змінюють своєї донецької чи луганської прописки, чекаючи на повернення», — заявила вона.

Також Верещук наголосила, що громадяни України готові повертатися в деокуповані регіони й брати участь у відновленні інфраструктури після закінчення активних бойових дій.

«Під час закордонних відряджень я завжди зустрічаюся з нашою діаспорою, а також громадянами, які виїхали після 24 лютого. 90% із них зі сльозами на очах кажуть, що вони хочуть повернутись, щойно дозволить безпекова ситуація», — додала вона.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>