У Словаччині посилять захист політиків після замаху на Фіцо

Про це повідомляє Associated Press.

Такі заходи словацького уряду мають стати чинними з 15 липня — після того, як його схвалить президент Петер Пеллегріні — близький союзник Фіцо.

Згідно з документами, влада Словаччина матиме змогу заборонити громадянам мітинги протесту перед домівками політиків і житловими кварталами. Водночас діятиме заборона на демонстрації біля резиденцій президента й уряду.

Пакет законів розкритикувала опозиція та правозахисна організація Amnesty International, зокрема через спробу обмежити право людей на зібрання.

Відомо, що міністерство внутрішніх справ визначить і підготує для президента, прем’єра та спікера парламенту довгострокові резиденції, якими вони користуватимуться.

Водночас захистом зможуть користуватися лідери усіх політичних партій парламенту, генпрокурор і очільник конституційного суду.

«Прем’єр-міністри та спікери парламенту, які займали посаду не менше двох термінів, отримають регулярну виплату після закінчення терміну повноважень. Наразі пільга надається лише для колишніх президентів», — додає AP.