США і Україна розробляють заміну радянським системам С-300

США спільно з Україною працюють над розробкою нових систем, які мають замінити радянські зенітні комплекси С-300 та авіаційні ракети Р-27. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін на 24-му засіданні контактної групи з питань оборони України в Рамштайні.

Про це заявив міністра оборони США Ллойд Остін

«За підтримки кількох європейських компаній Сполучені Штати працюють разом з Україною над розробкою та виготовленням заміни для зенітного комплексу С-300 класу “земля-повітря”, а також ракети Р-27 класу “повітря-повітря”», — сказав Остін.

Остін не уточнив, що саме мається на увазі під «заміною» у розрізі зенітного комплексу, але ймовірно, йдеться про розробку аналогу радянської зенітної ракети, який можна буде використовувати з існуючими українськими системами.

На початок російського вторгнення Україна мала близько 25–30 дивізіонів С-300ПТ/ПС, але нині головною проблемою є гострий дефіцит зенітних ракет до цих систем. Наявні ракети серії 5В55 більше не виготовляються і недоступні на світовому ринку.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>