Двох експосадовців Центренерго підозрюють у розтраті на понад 5,3 млн грн

Центренерго

Про це інформує Національне антикорупційне бюро України.

У 2018 році підозрювані за завищеними цінами придбали труби та інших виробів для підприємств товариства.

«Двом колишнім посадовим особам ПАТ «Центренерго» (78,29% акцій належать державі) 12 липня 2022 року детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру у зловживанні владою та заволодінні понад 5,3 млн грн. Також про підозру повідомили і їхньому співучаснику – власнику приватної компанії», — йдеться в повідомленні.

Посадовці Центренерго завищували ціну, створювали перешкоди для участі у тендері, аби перемогла потрібна їм компанія.

«При цьому ця компанія сама нічого не виробляла, виконуючи класичну роль посередника. Детективи зафіксували випадки, коли товар фізично постачався від інших компаній-виробників продукції ПАТ «Центренерго» напряму, тоді як на папері постачальником була компанія-учасниця схеми. Так само, вона й одержувала гроші за поставлені вироби», — додають в НАБУ.

Правоохоронці зібрали докази щодо трьох випадків корупції для Центренерго, через які держпідприємство переплатило понад 5,3 млн грн.

Довідково. ПАТ «Центренерго» — єдина в Україні державна енергогенерувальна компанія, до складу якої входять три теплові електростанції: Трипільська ТЕС (м.Українка, Київська обл.), Зміївська ТЕС (смт. Комсомольське, Харківська обл.), Вуглегірська ТЕС (м.Світлодарськ, Донецька обл.) та відокремлений підрозділ «Ременерго» (м. Черкаси).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>