Екс-голова СБУ Баканов фігурує у справі щодо окупації частини території України

Колишній очільник СБУ Іван Баканов фігурує у кримінальному провадженні ДБР про незаконну окупацію Росією частини території України.

Про це повідомляє NV, цитуючи слова топчиновника з офісу президента.

У ЗМІ зазначають, що Баканов, якого звільнили ще в липні 2022-го, зараз перебуває під слідством. Він звинувачується у провальній роботі СБУ у передвоєнний період та на початку повномасштабної агресії РФ проти нашої країни. Зазначається, що насамперед йдеться про призначення в Службу російського агента Олега Кулініча, який обіймав посаду ексначальника одного з управлінь.

“Війна оголила все, що відбувається в СБУ. І в ОП були з жахом від того, як керував Баканов. За багатьма напрямами — повний провал”, — пояснило ЗМІ джерело на Банковій.

Як повідомляв “Прямий”, екскерівник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов, який втік з України та підозрюється у державній зраді, працював у Службі безпеки, не звільнившись з держпідприємства. У такий спосіб, надавши хибну інформацію про місце роботи, він отримував дві зарплати. У ЗМІ Наумова називають “ставлеником Баканова”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>