У НАТО заявили про готовність зближатись з Молдовою на стільки, скільки готові у Кишиневі

Заступник генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Мірча Джоане заявив, що НАТО готове до подальшого зближення з ними Молдови в залежності від її готовності до цього.
Про це Джоане сказав в інтерв’ю румунській агенції Agerpres.

Високопосадовець НАТО зазначив, що Молдова є партнером Альянсу «протягом декількох десятиліть».

«Очевидно, усвідомлення сумної реальності, що Росія є дуже агресивною країною, яка застосовує військову силу проти своїх сусідів, змусило їх (Молдову – ред.) виступити з ще більш амбітними пропозиціями в межах уже наявного партнерства з НАТО і Європейським Союзом», – додав він.

Джоане також нагадав слова генерального секретаря Альянсу про його готовність збільшити бюджет підтримки Молдови, наголосивши, що це стосується й інших партнерів, «які перебувають під усе більшим тиском із боку Російської Федерації».

«Ми готові зайти так далеко, як Республіка Молдова готова зайти у своїх відносинах з нами», – підсумував Джоане.

Як відомо, Молдова не є членом НАТО, але співпрацює з Альянсом. У грудні представник Молдови вперше взяв участь у міністерській зустрічі НАТО в Бухаресті. У січні президентка Мая Санду заявила, що в уряді на тлі повномасштабної війни в Україні обговорюють можливість відійти від нейтрального статусу та вступити до «більшого альянсу».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>