Китай та РФ провели спільну військово-морську операцію поблизу Аляски

Китайсько-російські військові навчання
Цього тижня Росія та Китай провели спільну військово-морську операцію поблизу Аляски, після чого військово-морські сили США направили туди чотири есмінці

Про це інформує Fox News.

Для військово-морської операції Китай та Росія застосували 11 кораблів, які наблизилися до південно-західного узбережжя Аляски. Американський сенатор Ден Салліван зазначив, що ВМС США зрештою направили туди чотири есмінці та літак P-8 Poseidon для того, щоб відвести китайські та російські кораблі від американських вод.

Також зазначають, що кораблі РФ і КНР підійшли до Алеутських островів. У територіальні води США вони не входили.

Салліван сказав, що це безпрецедентним з точки зору розміру та масштабів цієї спільної військово-морської операції Китаю та Росії. Він зазначив, що це викликає занепокоєння.

«Це лише зміцнює цю думку про те, що ми вступили в нову еру авторитарної агресії, очолюваної диктаторами в Пекіні та Москві, які стають дедалі агресивнішими», — наголосив сенатор.

Старший науковий співробітник Heritage Foundation Брент Седлер назвав такий крок з боку Китаю та РФ провокаційним.

«Це вперше в історії. Враховуючи контекст війни в Україні та напруженість навколо Тайваню, цей крок є дуже провокаційним», — сказав він.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>