Присутність США на Близькому Сході зросла до 50 тисяч військових

США збільшували військову присутність на Близькому Сході протягом більшої частини минулого року.

Про це пише агентство Associated Press з посиланням на ознайомлених співрозмовників, передає «Європейська правда».

За словами співрозмовників агентства, розгортання військових сил США по регіону служить захистом союзників, а також засобом стримування атак.

Співрозмовник акцентував, що додаткові ресурси допомогли США патрулювати різні конфліктні зони, включаючи операції проти ІДІЛ в Іраку і Сирії, захищати Ізраїль і протидіяти загрозам з боку підтримуваних Іраном повстанців-хуситів в Ємені, які атакують комерційні судна в Червоному морі і запускають балістичні ракети в бік Ізраїлю.

В агентстві зазначили, що зазвичай у Центральному командуванні США на Близькому Сході перебувають близько 34 тисяч військовослужбовців.

Цей рівень військ зріс у перші місяці війни Ізраїлю та ХАМАС приблизно до 40 тисяч. Кілька тижнів тому загальна кількість зросла майже до 50 тисяч військових.

Журналісти зазначили, що атаки між Ізраїлем і «Хезболлою» різко почастішали та зростає побоювання, що конфлікт може перерости у війну.

Поки що США офіційно «не сигналізували про збільшення або зміну військ» у результаті останніх атак, зазначило агентство.

Як відомо, нещодавно міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив про початок «нової фази» війни, зосередивши її увагу на північному фронті проти «Хезболли» в Лівані.

У Лівані 17 і 18 вересня дистанційно підірвали пейджери та інші засоби зв’язку, які використовує ліванське воєнізоване угруповання «Хезболла». У результаті загинули щонайменше 37 людей і майже три тисячі отримали поранення.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>