США подготовили комплексы Javelin для передачи Украине — Волкнер

США начали подготовку к тому, чтобы передать Вооруженным силам Украины американские противотанковые ракетные комплексы «Джавелин», заявил специальный представитель Государственного департамента США по делам Украины Курт Волкер в интервью для Радіо Свобода.

«Потрібен час, щоб усе підготувати: об’єкти, де все зберігатиметься, способи передачі. Ми працюємо разом над тим, як їх транспортувати і залучити до роботи Збройних сил», – сказал он.

 

При этом он отметил: «Ми лише сподіваємось заповнити деякі «білі плями» в оборонних потужностях України, щоб завадити подальшому розпалюванню конфлікту — це найменше, чого би ми хотіли».

«І я хочу наголосити, що це – оборонна техніка. Вона корисна тільки тоді, коли є танковий напад. Тоді його можна нейтралізувати. Тож це – саме захисне озброєння, не для нападу і не для застосування на лінії конфлікту. І я думаю, Україна багато в чому поділяє цю позицію», – добавил Курт Волкер.

Министр обороны Украины Степан Полторак на днях заявлял, что конкретное время получения ПТРК Javelin на вооружение Вооруженных сил Украины станет известно в начале следующего месяца – после его визита в США 2 февраля.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>