«Спроба держперевороту?» — ДБР відкрило справу через винесення суддями Верховного Суду рішення на користь Тупицького

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження за фактом винесення 14 липня 2021 року колегією суддів Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду рішення на користь судді Конституційного Суду Олександра Тупицького. Про це пише судово-юридична газета. С точки зору юридичних наслідків, це виглядає як спроба держперевороту, оскільки не існує таких повноважень в ДБР.

Як повідомляється, 15 липня 2021 року Головне слідче управління ДБР почало досудове розслідування в кримінальному провадженні за №62021000000000603 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків).

У зв’язку з цим, старший слідчий ДБР Кирило Петрухін у той же день попросив КАС ВС надати ДБР:

  1. Належним чином завірену копію справи № 9901/96/21, рішення колегії суддів КАС ВС від 14 липня 2021 року, а також журнали судових засідань у цій справі.
  2. Дані автоматизованої системи документообігу КАС ВС про рух документів справи № 9901/96/21 та розподілі позову.
  3. Копії записів технічної системи, яка фіксувала перебіг судового засідання під час розгляду справи №9901/96/21.

Відповідні документи КАС ВС повинен передати ДБР до 21 липня 2021 року

Як зазначив у своєму листі в КАС ВС слідчий ДБР К. Петрухін, вказане кримінальне провадження перебуває «на посиленому відомчому контролі з боку керівництва Державного бюро розслідувань».

Як повідомляли Українські Новини, 14 липня Верховний Суд визнав незаконним і скасував указ Зеленського, яким він скасував указ колишнього президента про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>