У Молдові прогнозують потік біженців з України у разі наступу РФ

Директор Служби інформації та безпеки Молдови Олександр Єсауленко заявив, що його країна відстежує ситуацію в регіоні та готується до розвитку будь-якого сценарію. Кишинів допомагатиме стратегічним партнерам у разі ескалації конфлікту та готується до можливої ​​хвилі біженців з України.

Про це повідомляє видання “Главком”.

“Ми відстежуємо ситуацію і вона перебуває в епіцентрі нашої уваги, але важливо зберігати спокій. Те, про що ми говорили на засіданні, стосувалося того, що необхідно виявити проактивність у дії. Тобто ми маємо співпрацювати та мати тіснішу взаємодію з Україною. У тому числі виходячи з можливих асиметричних ризиків у разі ескалації конфлікту. Насамперед можливі міграційні потоки та потоки біженців та надання допомоги стратегічним партнерам”, – наголосив Єсауленко.

За словами директора молдавської спецслужби, російські окупанти роблять дії й в їхній країні. Вони посилили охорону військового складу у Ковбасній у Наддніпрянщині.

Коментуючи сценарій військових дій Росії, який передбачає просування кремлівських військ через південь і аж до Молдовського Придністров’я, Єсауленко зазначив, що не можна недооцінювати східних сусідів.

“Хочеться вірити в те, що дипломатія переможе, але ми маємо бути готові до розвитку будь-якого сценарію”, – сказав він.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>