У Британії запрацював реєстр кінцевих власників нерухомості

Велика Британія

Про це інформує Європейська Правда.

Реформа спрямована на сприяння діям уряду Великої Британії з «викорінення російських олігархів і клептократів, які використовують територію Британії для приховування незаконних багатств».

Таким чином, відсьогодні будь-яка іноземна компанія, яка бажає придбати нерухомість у Великій Британії, повинна вказати свого бенефіціарного власника та надати перевірену інформацію до Реєстраційної палати.

Тим іноземним організаціям, які вже володіють землею у Великій Британії, яка підлягає дії закону, нададуть 6 місяців, аби зареєструвати своїх бенефіціарних власників або керівників. Новий реєстр застосовується ретроспективно до майна, купленого з січня 1999 року в Англії та Уельсі та з грудня 2014 року в Шотландії.

Іноземним компаніям, які не виконуватимуть норму закону, загрожує кримінальна відповідальність у вигляді штрафів до 2500 фунтів стерлінгів на добу аж до позбавлення волі на строк до 5 років.

«Ми чітко заявили, що Сполучене Королівство є місцем лише для законного бізнесу, і щоб бути вільними від корумпованих еліт із підозрілими багатствами, нам потрібно знати, хто чим володіє. Настільки швидко запустивши цей перший у своєму роді реєстр, ми відкриваємо завісу та розправляємося зі злочинцями, які намагаються приховати свої незаконно здобуті багатства», – сказав молодший міністр бізнесу Британії Мартін Калланан.

Реєстр є складовою законодавства про економічні злочини, ухваленого в лютому 2022 року у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Реформа є частиною ширшого пакета законодавчих пропозицій щодо боротьби з відмиванням коштів.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>