Російські окупанти обстрілюють «швидкі»

Російські загарбники на Чернігівщині не дають можливості доправити гуманітарні вантажі до відрізаних від постачання закладів, обстрілюють автомобілі медиків і ДСНС.

Про це повідомляє у Телеграмі голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус, передає Укрінформ.

«Ворог звіріє. Не можемо домовитись про гуманітарний коридор для відрізаних від постачання закладів (наприклад, психлікарня у Халявині). Окупанти стріляють в авто швидкої допомоги та ДСНС по всій області», — йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами голови ОВА, у Чернігів сьогодні зайшли 4 фури із продуктами, які розподіляють через торгівельні мережі.

«Пропрацьовуємо наступні поставки. Проблем із продуктами не буде. Це не враховуючи допомоги від приватників… Соціальні заклади для літніх людей, для дітей у Чернігові та області: всі з продуктами, персонал працює», — зазначив Чаус.

За його словами, ситуація з ліками гірша, на поставку очікують лише завтра. Поки що лікувальні заклади обмінюються найнеобхіднішим. Власники аптек домовляються про доставку зі складів ліків відповідно до потреби. Продаж ліків запускає одна з продуктових мереж міста.

ОВА координує доставку гуманітарних вантажів з областей. Охочих організувати доставку вже зараз в рази більше потреби, сказав Чаус.

Він додав, що громадам точково допомагають з розв’язанням проблем: продукти, електропостачання тощо та запевнив, що блокпости у Чернігові забезпечуються усім необхідним.

Як повідомляв Укрінформ, РФ 24 лютого оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки в містах і селах. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>